Nova

vår vita vovve

Betraktar poster från augusti, 2013

Nova och fjärilen

I vår kryddgård är det ibland alldeles vitt av fladdrande fjärilar. Nova kan stå och titta på dem hur länge som helst och ibland försöker hon fånga dem. Hon missar för det mesta, men en gång lyckades hon faktiskt fånga en och då blev hon så paff att hon sprang runt med fjärilen i munnen en lång stund...sen spottade hon ut den...och jagade den på nytt..

[vovve]
Nu äter jag upp dig...

Nova och Cassie

Grannen har skaffat en kattunge och Nova och kissen Cassie träffas varje dag. Vi hoppas de blir vänner. Nova vill gärna pussa på katten och leka lite, men katten fräser när hon kommer för nära.... ...och vår vita vovve lyder minsta fräs från kisse.

[vovve]
Har kisse slutat fräsa nu? Hm... Bäst att ta det lugnt....
[vovve]
Törs man krypa lite närmare...nähä...dumma katt! Jag vill ju bara leka!!

Godisleken

Varje dag tränar vi en stund och roligast tycker Nova det är att träna/leka godisleken.
Nu väntar vi bara på öronens resning....
...fast hon är söt så här med.....

[vovve]
Månskenspromenad

Marknad

Idag var det marknad hemma i byn.
Jag spelade fiol med spelmännen och Nova och husse gick omkring och tittade på allt. Det fanns många hundar och en hage med andra djur, en gris, några getter och några höns som barnen fick gosa med. Nova ville inte gosa, men leka. Speciellt en liten get var intressant. Tror Nova ville vara i hagen hon med.
Mycket nyttig miljöträning...och när vi kom hem somnade Nova som en stock...

[vovve]
Hej, vem är du? Ska vi leka?

Syskonträff

Så blev det till sist dags för att styra kosan hemåt igen...
Vi funderade på vilken väg vi skulle ta. Så kom vi på att ett av Novas kullsyskon, Fossing, bodde i Norrbotten. Skulle vara kul att hälsa på tänkte vi.... Sagt och gjort...vi ringde och frågade om vi kunde titta förbi. Det gick bra..
Vi kom fram vid halvett-tiden på natten. Det var nästan 70 mil att köra och de första 22 milen i Norge går det inte så fort på slingriga vägar... Fossing med husse mötte oss vid grinden. Först blev Nova rejält utskälld av sin syrra.. men sen lekte de...tur att Fossing hade uppåtstående öron annars hade vi inte kunnat skilja dem åt..

[vovve]
Nova och Fossing vid vattenskålen

Vovvarna drack vatten samtidigt ur samma skål och de lekte och lekte.... Framåt tre var vovvarna äntligen trötta så vi kunde gå och lägga oss... Nästa morgon var det full fart igen.

[vovve]
Full fart....

Efter frukosten åkte vi till Fossings stuga som låg vackert vid en sjö. Dit kom också två andra vovvar.... Alla vovvar badade, men Nova var lite försiktig. Dels var det tre hundar som var på hemmaplan och dels mindes hon nog sitt dopp ute på Ramsö. Hon gick bara ut lite i vattnet fast Fossing gjorde vad hon kunde för att locka Nova att simma och leka..
[vovve]

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom