Nova

vår vita vovve

Betraktar poster från april, 2014

Lite av varje...

I helgen gick vi lång skön promenad på 6,5 km i varmt och skönt väder. Nova badade och lekte i sjön.

Vi såg grävling, hare och rådjur. Denna gången sprang rådjuren ut från skogen ca 10 meter framför nosen på Nova. Är man då som hon ju är, en ung lekfull vovve, så är det svårt att tygla sin spring-och jaktlust. Tur att vi ser djuren först, så vi kan hjälpa henne att inte springa efter.
Senare på promenaden råkade vi på två vildsvinsjägare som satt och tryckte i skogsbrynet. Som tur var såg vi inga vildsvin. Skulle inte vara så kul att möta såna...

Nu har vi varit på andra kurstillfället av rallylydnaden. Kul! Nu är Nova bättre fokuserad när vi kommer dit, men det är en bit kvar till fullt fokus hela tiden. Denna gång fick vovvarna stanna kvar i bilarna medan vi gick igenom banan. Nova var jätteduktig. Inte ett pip på hela tiden...
Under övningarna trippar hon så fint med viftande svans och fokus på Edwin, men hon har alltid ett öga för vad som händer runt omkring ... lite virrpingla fortfarande alltså...

Vi har också besökt veterinären för att vaccinera Nova. Hon skötte sig bra och jag tror inte hon märkte att någon stack henne...

Och ikväll ska Nova få se valborgsmässoelden för första gången. Ska bli kul att se vad hon tycker om den.

Nova har dessutom äntligen lärt sig att fånga godis från nosen!

https://static-nova.nimell.eu/file/nova-nimell/nova_godis.mp4

Kurs och påsk...

Nu har vi gått första gången på rallylydnad för nybörjare. Nova höglöpte och man kan säga att det var lite si och så med fokuseringen till en början, men så småningom blev det bättre. Vi fick i läxa att öva vändningar åt båda hållen. Ser fram emot nästa måndag när det är kurs igen. Det blev ju ett långt uppehåll nu när det var helg.

Under påskhelgen gick vi många sköna promenader och Nova var självklart påskkärring! Dessutom fick hon en ny bur i stora bilen. Kombinerad födelsedags - och påskpresent. Buren var helt klart godkänd!

Nova 1 år!

På sin födelsedag har Nova idag fått leka ute på landet, sprungit i blåbärsris och plaskat i sjön!

Sen får vi säga grattis till alla kullsyskon!

Slut på kurs och snart ett år

På lördag blir vår vovve ett år! På bilden är hon tre månader. Tänk att hon varit så liten.....

I måndags var sista gången på allmänlydnadskursen. Alla vovvar visade trick de lärt sig. Nova gick med tassarna på Edwins fötter. Det fungerade riktigt bra trots att de andra vovvarna störde med skall och annat bus. Sen testade jag en ganska ny grej med henne. Hon står mellan mina ben, går en bit framåt, snurrar runt och backar sen till utgångsläget och avslutar det hela med en bugning. Gick riktigt bra det med.
Avslutningsvis fick alla vovvar diplom och omdömen och alla hussar och mattar fick fika.
Nästa vecka börjar vi ny kurs. Denna gång rallylydnad för nybörjare. Ska bli kul!

Promenad till fågelsjön

I går blev det en promenad till fågelsjön. Vi gick längs ån där det finns spår av bäver hela vägen. På vägen mötte vi hästar med ryttare, och Nova satt snällt och tittade när de gick förbi.
Framme vid sjön blev det lek i vattnet förstås. Nova är helt fascinerad av vågorna som plaskar henne på nosen. På väg hemåt igen såg och hörde vi tranor.


Nu är det en gång kvar på allmänlydnadskursen. Ibland när det varit kallt har jag tyckt att det skulle vara skönt om kursen skulle varit inomhus, men det finns fördelar med att vara utomhus med alla störningar som finns där....
Ett par gånger har vi haft kursen inne i samhället. Bra träning med nya miljöer och nya störningar. Sist gick hon fot utan koppel bland de andra vovvarna. En liten utflykt till en luktfläck, hon löper ju, men sen snabbt tillbaka till fotposition.
Sist provade vi agilitybanan och det tyckte Nova var superkul. Speciellt tunneln. Hon kröp igenom den många gånger. Hon behövde inte ens godis. Att få krypa igen var belöning nog. Hon provade också A-hindret och balansgång.

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom