Nova

vår vita vovve

Betraktar poster från maj, 2014

Nova 1 år och 7 veckor

Nova för ett år sedan...

och Nova nu...

Varm helg

I helgen var vi och handlade på Bauhaus. Där var det varmt och långtråkigt, enligt Nova, som gnällde lite och såg ut som om  hon undrade vad vi gjorde där egentligen.

När vi handlat färdigt blev det besök på kinarestaurang. Mycket bättre, tyckte Nova, och la sig till rätta under bordet på verandan där vi satt.

Söndag morgon bar det av till Rimbo, där matte skulle spela fiol. Nova, som tycker att fioler är i gnälligaste laget, tog med husse & husse på promenad till en sjö istället.

Nova hjälper till med städningen...

Prova på drag

I helgen var vi på en heldagskurs i drag. Det var väl så där, det var väldigt mycket teori och regler för tävling. Den sista delen på dagen fick vovvarna äntligen prova att dra sparkcykel med sin förare. 

Nova verkade tycka det var roligt, men tror nog att spår, lydnad och en och annan cirkuskonst är att föredra. För drag behövs utrustning och det är svårt att hitta bra träningsställen. Den största behållningen från dagen var nog den passivitetsträning Nova fick i flera timmar under teoridelen och fikat.

Nu fortsätter vi att öva på hemuppgiften vi fick på rallylydnaden sist: Vovven, som sitter på förarens vänstra sida dirigeras att sätta sig framför med nosen mot föraren. I den positionen backar ekipaget ett, två eller tre steg. Vovven sätter sig vid varje stopp. Sedan dirigeras vovven tillbaka till förarens vänstra sida antingen via högersidan eller direkt till den vänstra och där sätter sig vovven.

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom