Nova

vår vita vovve

Hästar, grisar och höns....

(0 comments)




Ska vi åka snart?

Igår blev det en tur till stallet. Var ett tag sen vi var där.
De första fem minuterna efter att hon hoppat ur bilen var Nova som tokig.....grisar som grymtade, kossor som råmade och höns som kacklade.....sen lugnade hon sig och tittade på grisarna på andra sidan stängslet och gick vidare ganska lugnt fram till stallet.



Vi gick en halvtimmes promenad på ängarna och ridvägarna runt stallet. Nova skällde ut en stor stock som låg uppe i skogen, men sen glömde hon den och sprang vidare.
Undrar hur hon ser egentligen....hon sprang i full karriär rakt in i ett stängsel, visserligen ganska mjuk, men ändå...hon studsade och slog en volt och hamnade på andra sidan stängslet. Hon tittade förvånat upp, lerig överallt.....vi tryckte ner stängslet så hon kunde hoppa tillbaka. Stängslet var gjort av tunna röda trådar. Har för mig jag läst att hundar har svårt att se rött med grön bakgrund.....


Tillbaka i stallet efter promenaden blev det passivitetsträning. Vi satt och tittade på en lektion i hoppning. Nova var jätteduktig, satt lugnt och fint. Efter lektionen passade vi på att låta Nova hoppa över hindren...en favoritsysselsättning  helt klart!
På väg tillbaka till bilen hälsade vi på hönsen....eller försökte hälsa, hönsen sprang som yra höns in i sitt hus när Nova kom i närheten.
Sen blev vi utskällda av en rottweiler bakom staket och hälsade på en bordercollie, som liksom hönsen, sprang som en yr höna runt oss. Nova la sig ner och talade om att hon minsann bara är en valp, så det så.....och precis när vi satt oss i bilen för att åka hem, så började det regna......

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom