Nova

vår vita vovve

Om Nova

I maj 2013 beslutade vi oss för att skaffa en valp. 

Det var något vi hade funderat på till och från i flera år, men eftersom vi hade en katt, som egentligen var vår grannes, som absolut inte gillade hundar så blev det ingen hund. I maj i år så blev kissen tagen av trafiken. Vi saknade henne så mycket att vi kände att vi måste ha en ny familjemedlem. Först funderade vi på en katt, men sen kom idén om en valp upp igen... 

Då beslutet var taget om att skaffa en valp kom flera frågor att ta ställning till: Vilken ras? Tik eller hanne?

Eftersom matte Pysse, hade haft fyra colliehannar så blev det en tik denna gång.

Så till rasen. Efter lite funderande kom vi fram till Vit herdehund. En bra kompromiss mellan Collie och Schäfer trodde vi och det stämmer hittills bra. Schäfer hade husse i familjen som liten. Att Nova är vit är positivt. Fästingar syns hur bra som helst och hon syns bra i mörker, men i vinter kanske hon blir osynlig... :)

Inte var det lätt att få tag på en valp precis då i maj. Vi kollade runt på nätet och ringde till Mia på Kennel Red Gable som hade ett par tikvalpar kvar. Vi valde Red Gables Rowena Ravenclaw “Nova”, född 12 april 2013, som kunde hämtas tidigast den 7 juni. Vi hämtade henne den 8 juni och när vi träffade Novas mamma Hedda, en underbar hund, så blev vi övertygade om att detta var rätt beslut.Vi har inte en enda gång ångrat detta.

Nova älskar mat. Hon tycker om att lära sig nya saker och att leka både med oss och med sina leksaker, främst bollar. Ibland får hon en busblick i ögonen och då gäller det att vara med, för då blir det bus. Eller så ligger hon i sängen och blir kliad på magen.

Nova är en fantastisk vovve!