Nova

vår vita vovve

Trettondedagspromenad

Hela julledigheten har det regnat, så alla promenader har varit mer eller mindre blöta. Oj, vad vi saknar snö!!! I skogen har det varit jakt, så vi har gått skogspromenader i skift med jägarna.......

Igår på jullovets sista dag, var det uppehåll för en gångs skull och det blev en skön vandring i Rosers slottshage. Till och med solen vågade sig fram en stund innan den gick ner. Nova sprang som en tokig tillsammans med en sju, åtta andra vovvar.
Efter hagen tog vi en sväng i slottsparken med tillhörande strand. Årets första bad! Men ren blev hon inte...bara blötare...
Hemma blev det vovvedusch. Tänk att en fin vit herdehund kan byta färg så kapitalt!. När Nova duschat färdigt och blivit torkad med fönen, la hon sig bredvid kisse i sängen och sov.


Nova med två kompisar.


Full fart!


Hm...hur kan dom veta vad jag har i fickan?


Hänger du med, Maya? Nu sticker vi!


En glad Maya!


Vilken tråkmåns! Han leker med en pinne istället för med mig!


Den svarta vovven blev förälskad i Nova....

2013

2013 flyttade Nova till oss.
Vi hämtade henne i början på juni på Kennel Red Gable i Västergötland. ( Precis i de trakterna som mina anfäder bott, så vi är lite västgötar både vovven och jag.)
Till en början var Nova en ullig och mycket försynt liten valpfröken. När hon bott hos oss några dagar visade det sig att hon var en, fortfarande ullig, men busig liten vovve med mycket egen vilja och  busglimt i ögat. Världens goaste lilla vovve!!

Nova 8 veckor

Vi firade midsommar och hade fest för Nova som fyllde 10 veckor och Husse som fyllde jämnt.


När Nova var tre månader åkte vi till Vesterålen i Nord-Norge. 160 mil med bil. Tre dagar tog det att köra upp. Nova fick sova och äta på nya platser. Vi sov i stuga i Junsele och i Arjeplog och hon fick åka hurtigrutbåten "Polarlys" över Vestfjorden.  Inget klagande eller gnällande. Fantastisk vovve att ha med sig.
Framme i Norge lekte vi kurragömma på hjortronmyren och lärde Nova nya konster.
Inne fanns det vedträn att gnaga på.  Vi plockade i vedkorgen och Nova plockade ur. Hon fick en ny lekkamrat, en Bernensennenhanne på 5 år, som hade en ängels tålamod med vår lilla vita valpfröken.


På hemväg från Vesterålen  hälsade vi på Novas kullsyster Fossing. Mycket trevligt! De hade hur kul som helst! Synd vi bor så långt ifrån varann. Hade gärna hälsat på oftare.


Nova 4 månader

När  vi kom hem hade Nova blivit mycket större. Selen var urväxt och likaså halsbandet.
Vi började på valpkurs. Hon kunde redan de flesta övningarna, men med vovvestörning blev det så klart svårare. Vi lärde oss mycket.
Grannen skaffade en kattunge som vi träffade nästan varje dag i flera veckor. Nu känner de varann och kan bo under samma tak utan att äta upp varann. Fast Nova blir fortfarande alldeles väldigt glad varje gång vi släpper in lilla kisse.


Vår vita vovve är otroligt lättlärd. Om något inte funkar, beror det alltid på oss. Hon blir helt galet glad när vi träffar andra hundar och det jobbar vi med hela tiden.


Nova 6 månader

Nova träffade nya lekkamrater, två eurasier, som bor en bit bort. Vi hittade en hage i Rosers där det finns många vovvar att leka med.
Vår vita vovve träffade sin kullbror Seven som fick följa med på en spännande och lerig promenad ner till sjön. Sjöpromenader är skoj, tycker Nova, som älskar att bada.

Nova med kullbror Seven

Och Nova har fått spåra. Det var kul och Nova är duktig!


När Nova precis hade fyllt sju månader löpte hon för första gången.


Nova 8 månader.
Advent och förberedelser inför Novas första jul.
Här kollar Nova min julkalender för 2013.....

...och fortfarande ingen snö. Och vi som hoppats på lika fin vinter som året innan.
Hittills har det varit lite snö i ca två dagar och Nova var förtjust!

I skrivande stund har det ännu inte kommit någon snö, men än är vintermånaderna inte över....kanske, kanske kommer det snö...

Vi köpte en kalender med bilder på vita herdehundar från Hvit Gjeterhundsklubb i Norge.
Här kollar Nova på sina norska gelikar:

Nova firade sin första jul tillsammans med tollaren Pocas och kissen Cassie.

Det blev nyårsafton och som tur är smälldes det inte så mycket raketer där vi bor, så Nova tuggade tillsammans med ett märgben, lugnt in det nya året 2014.


Här övar Nova på "håll". Det brukar vara en godisbit hon håller, men dagen till ära är det en partytuta.

Vi ser fram emot ett fint 2014 med Nova. Hoppas på mycket snö och många roliga övningar.

Nova 38 veckor


Nyår 2013/2014

Det blev en lugn nyårshelg för Nova och Cassie. Nova fick märgben och Cassie fick julost. Vi bor ju på landet och här smälls det mycket få raketer. Skönt! Däremot har vi annat som smäller.  Igår på nyårsafton smög det jägare i buskarna och idag såg vi dem också. Bäst att ha koll på var man går och ha vovven i koppel.

Nova 37 veckor

Här utforskar Nova julklappen hon fick av tollaren Pocas.

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom