Nova

vår vita vovve

Betraktar poster från juni, 2013

Nya kompisar

Häromdagen träffade vi nya kompisar till Nova. Två eurasier och en mops. När mopsen dök upp blev Nova alldeles till sig. Det märktes att hon hade träffat mopsar förut. När vi sen skulle gå åt varsitt håll, mopsen och vi, så följde Nova med oss, visserligen efter en stunds tvekan, mopsen var jätterolig, men sen kom hon i alla fall glatt springande till oss.

11 veckor

Idag har vi firat 11 veckors-dagen med att besöka en uteservering. Lite svårt att ligga still först, men snart så låg Nova stilla och tittade på allt runt omkring....speciellt intressant var min kompis som tog några bilder....

Hos veterinären igen

Novas urinvägsinfektion kom tillbaka när antibiotikakuren var avslutad, så det var bara att göra ett nytt besök hos veterinären. De kollade njurarna med ultraljud, men där var det inget fel som tur var. Däremot har hon fortfarande infektion i urinblåsan, så det blev en ny kur med annan sorts antibiotika. Hoppas verkligen att det blir bra denna gång.

Annars är hon glad och busig som vanligt. Vi övar sitt, ligg och stanna/vänta....och inkallning och koppelgång. Hon har blivit bra på att gå i koppel. Tror hon har fattat att det inte lönar sig att dra i kopplet..
.....och det går bättre och bättre att åka bil med henne. Hon gillar sin bur.
Vi har också övat att sitta bunden vid ett träd.

Ny vecka

Nu är midsommaren slut och allt har återgått till det normala och vi tränar vidare.
Idag har Nova åkt i buren bak i bilen för första gången. Det gick ganska bra. Hon pep lite då och då, men inte så mycket. Däremot spydde hon precis när bilen stannat och hon skulle hoppa ut.

När Nova vaknade efter att ha sovit länge, så var det dags för nya lekar. Vi har en stor badbalja på tomten som Nova plaskat i med tassarna. Nu var vattnet uthällt och baljan upp och ner. lite konstigt tyckte hon....men istället för att plaska så kan man klättra....

I midsomras fick Nova en present, en mjuk iller som piper, av sin norska vovvekompis. Den bara älskar hon att ligga och bita i eller slänga med.

Leka med vatten är också en favoritsysselsättning.


Midsommar

På midsommarafton firade vi husse som fyllde jämna år.
Vi var 17 personer och 3 vovvar. Nova lekte mest med sin norska vovvekompis.
Efter ett tag sov alla tre vovvarna på verandan.
Vi spelade fiol och eftersom ingen annan ylade, så gjorde inte Nova det heller...

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom