Nova

vår vita vovve

Betraktar poster från juni, 2013

Snart midsommar

Torsdag idag och dagen före midsommarafton. Nova har varit i djuraffären och köpt en sele och en fin vattenskål. Vi gick på halt golv och vi provade selar. Tittade på avstånd på hundar som också kom för att handla.

Hemma igen så övade vi på att sitta i bilens kombiutrymme där buren snart ska vara.

Andra veckan

Andra veckan. Spännande saker händer. Nova har lärt sig sitt och ligg... Att bli borstad är jätteskönt. Duscha är väl så där, men helt ok om det regnar godis i badkaret... När matte spelar fiol så ylar Nova andrastämman.....fast oftast i en annan tonart... Små fina kvällspromenader tillsammans med näktergalen och andra skogsdjur. ..... Kortkorta kisspromenader vid två-tiden på natten. Vi njuter av försommarens ljusa nätter...spelar ingen roll om det regnar...det är fantastiskt i alla fall.

Vi har också hunnit med att öva koppelgång, dammsuga och hämta och lämna grankottar, fast pinnar är roligare. och vi kelar.....hon är så gosig!!!

Nova är försiktig med nya människor. Hon rusar inte fram utan tar det lugnt och kollar läget först innan hon går fram och hälsar.

På tomten är Nova gärna ute själv och där har hon sina favoritställen, antingen trappan, där hon tar sig en lur ibland eller så en stubbe i hörnet på tomten. På den lägger hon sig och tittar på myrorna.

Inne har hon slutat att springa efter oss, det gjorde hon bara första dagarna. Ofta väljer hon att vara i hallen eller på verandan när vi är i köket.

Vi har en bur i hallen som så småningom ska vara i bilen. Där gillar Nova att ligga!

Första veckan hemma

Första dagen hemma var Nova lugn och fin...andra dagen visade hon upp sin busiga sida... hon är en vovve med stark vilja och gott humör.

På fredagen första veckan hann vi också med ett akut veterinärbesök. Nova började kissa överallt hela tiden. Hon pep ynkligt....Vi misstänkte att hon fått urinvägsinfektion och det bekräftades hos veterinären.Tydligen vanligt hos tikvalpar. Så hon fick antibiotika. Det blev mycket på en gång den dagen...åka bil och träffa nya människor, men Nova skötte sig jättebra. Hon satt lugnt i mitt knä och låg fint på bordet där hon blev undersökt och fick spruta.

Väl hemma igen firade vi att Nova fyllde 9 veckor och vägde 9.2 kg.

Vi hämtar vovve...

Äntligen blev det 7 juni och vår lilla valp fyllde 8 veckor, hon är född den 12 april 2013, och kunde hämtas hos uppfödaren, Kennel Red Gable, i Västergötland!

Vi skulle hämta Nova, som heter Red Gable's Rowena Ravenclaw i stamtavlan, den 8 juni som var en lördag.
Den 7 juni åkte vi till Jönköping och övernattade hos min kusin. På lördag förmiddag åkte vi de sista ca 15 milen. Vid ett-tiden kom vi fram. Där på gården möttes vi av några glada mopsar, en bichon havanais och en vit herdehund. Sen kom Mia med vår lilla Nova nybadad och fönad. Pälsen stod som en sky omkring henne....Prinsessan Nova.... Jag höll henne i famnen och gosade, hon var mjuk och go....sen ville hon ner till sina hund-och kattkompisar.

Vi fikade och gick igenom papper och lite annat nyttigt medan Nova gjorde vad hon kunde för att lukta som en hund igen......tills hon somnade i skuggan under några buskar.

Hemfärd

Vi började hemfärden halv fyra på eftermiddagen. Nova låg i baksätet med E. Hon tittade sig omkring och gnydde lite, sen somnade hon. Strax innan Borås körde vi igenom flera rondeller och då mådde hon lite illa, så vi stannade och tankade och fixade lite, sen fortsatte vi färden... Några mil efter Ulricehamn stannade vi vid en sjö. Nova satt mest och tittade, men lekte till slut lite med en pinne som vi sen tog med oss hem.

Vi åkte vidare och Nova sov. Mil efter mil....strax utanför Nyköping vaknade hon och då stannade vi och lekte.....Vi åkte vidare och Nova sov.

Klockan är tio på kvällen och vi är äntligen hemma. Lite vingligt och yrvaket går Nova efter oss mot sitt nya hem. Inne väntar dottern som inte var med och hämtade. Hon accepteras direkt och blir rikligt pussad.

Skrivet av Pysse.

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom