Nova

vår vita vovve

Betraktar poster från september, 2013

Träflis

Nova leker träflis...

Inomhuslek, blomsterstädning och valpkurs

Regn idag - betyder blöta promenader och söklekar inomhus.

Vi gömmer leksaker och godis. Kul att se hur duktig Nova är på att hitta det vi gömmer.

Har städat trappan och tagit in blommorna som stått ute hela sommaren. Bra övning för lilla vovven att inte få vara med och äta upp blomstren utan snällt sitta och titta på. Det är nämligen bland det roligaste hon vet, att rycka upp växter ur krukor och skaka så jorden ryker.

Och i kväll var det sista gången på valpkursen.


....och ingen lek med vovvar den här gången heller.....

Nytt godis och nya trix

Idag fick Nova följa med till djuraffären för att köpa nytt torrfoder och lite nytt godis. Lilla valpen börjar bli stor, så nu måste vi bli roligare och godiset mer intressant om vi ska kunna konkurrera med den "stora världen".

Har börjat med några nya trix, så Nova håller intresset uppe. Zick-zack mellan mattes ben är en kul grej. Leka godisleken på trädgårdsbordet är en annan kul övning. Skälla på kommando är mycket skoj och nu ska vi börja att skälla tyst.....och pussas gör vi. Det är gosigt!


Puss!

När Nova får mat, så väntar hon på sitt "varsågod" innan hon äter. Häromdagen satte jag ner skålen med mat och sen började jag pyssla med annat och glömde att säga varsågod. Då hörs ett försynt gny från Nova. Hon satt där så snällt och väntade på att få äta. Gulliga vitvarg!

Söndag i september

Mycket sova och mysa blev det idag. Bara korta promenader och lite lek hemmavid. Nova lekte tittut med husse. Sen provade hon skottkärran...skoj leksak!

När vi var ute i skymningen hörde vi åskan och hann in precis innan regnet öste ner.

Tror att lilla valpen håller på att bli stor. Världen har blivit större och där finns mystiska saker och ljud som man bara måste skälla på.


Tittut!


Kul grej det här!

Nova, Pomma och Busan

Idag är Nova en något trött vovve efter att hela dagen igår lekt med sina två kompisar, två eurasier vid namn Pomma och Busan.


På väg till vovvekompisar

Lördagen var skön och varm, så vi satt ute och åt lite gott hos våra grannar och kompisar medan vovvarna lekte för fullt. Nova och Pomma lekte mest. Pomma är 10 månader. De jagade varann, de brottades och låg ibland och bara vilade och samlade krafter till nästa busomgång. Busan, som är fem år, övervakade leken och såg ut som hon var lite trött på de barnsliga valparna.


Vild jakt


Åh, vilka barnsliga vovvar, tänker Busan


Äntligen blev det lite vila!

När det blev mörkare och kyligare gick vi inomhus. Till en början lekte vovvarna även inomhus, men så småningom la de sig till ro alla tre.


Pomma och Nova vilar, och Busan ...

Vi gick hem mitt i natten genom skogen i månsken och en bit bort lät det som ett vildsvinsgrymt.

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom