Nova

vår vita vovve

Betraktar poster från oktober, 2013

Några bilder


Första spåret

Idag har Nova spårat för första gången. Vi la ett spår på ca 100 m i skogen. En burk med köttbullar fanns i slutet och lite godis ungefär halvvägs.
Hon blev väldigt ivrig när vi satte henne på spåret och stack iväg med en ruskig fart och missade första godisstoppet. Irrade runt lite efter halva sträckan, men hittade spåret igen och fann köttbullsburken  i slutet.
Det här måste vi göra om! Men mycket övning behövs. Och vi, husse och matte, är lika mycket nybörjare som Nova.


Gott med köttbullar.....



Kul burk det här!


Så här blir man av att hitta köttbullar i skogen!

Nova 27 veckor

Nova 27 veckor

Höststädning.....

På trappan utanför dörren har vi på somrarna två vita stolar med fuchsior på. Idag blev hösten så påtaglig att stolarna fick flytta in i hallen. Blommorna är inne sedan länge...
Nova låg så fint innanför dörren och tittade på när jag tvättade stolarna och städade trappan.

När stolarna kom i in i hallen, så hoppade Nova direkt upp och testade om de gick att sitta på. Och det gick alldeles utmärkt!

Nytt halsband och koppelträning

Eftersom det är älgjakt och vi inte kan gå i skogen, så åkte Nova och jag in till samhället och handlade ett nytt halsband, godis och en ny spårlina. Passade också på att väga henne i affären. Hon vägde 31 kg....

Sen gick vi koppelträningspromenad och provade det nya halsbandet och det gick riktigt bra.  Halsbandet funkade fint och Nova, som ju inte är van vid så mycket dofter, människor och andra vovvar,  hade ändå ganska mycket fokus på mig.....Kul!!


Vitvargen spanar....

Nya poster

Etiketter

Arkiv

2022
2021
2018
2017
2016
2015
2014
2013

Flöden

RSS / Atom